Új otthonfelújítási támogatás

Most Nívó ajtódat akár  FÉLÁRON beszerezheted.

Részletek

Hallottál már az Új otthonfelújítási támogatásról?

A kormányzat részéről 2020 őszén bejelentésre került, hogy 2021. januártól lakásfelújítási támogatással bővül az otthonteremtési program. Ennek keretében az állam akár hárommillió forinttal, a költségek maximum 50%-ig hozzájárul akár több állami támogatást felhasználva a várandós vagy legalább egy gyermeket nevelő családok lakásfelújításához. A kormányrendelet 6.§ e) pontja alapján a bejárati ajtó (úgy, mint külső nyílászáró) is támogatható felújítások körébe tartozik.

Vedd igénybe Te is a támogatást! Hogyan?

1

Tájékozódj

Ma már a hivatalos felületeken kívül számos hírportál járja körül a kérdést érdemes minden oldalról információt szerezni

2

Kérj ajánlatot!

Válaszd ki az elképzeléseidhez legjobban passzoló Nívó biztonsági ajtót, majd kérj ajánlatot! 

3

Rendeld meg új biztonsági ajtódat!

Köss szerződést és rendeld meg új biztonsági ajtódat!

4

Válassz időpontot!

A legyártott biztonsági ajtót - amennyiben kéred - az általad választott időpontban szereljük be.

5

Nyújtsd be a számlát!

Nyújtsd be a számlát a Magyar Államkincstár által meghatározottak szerint! Bővebb infó

KÉRJ AJÁNLATOT NÍVÓ BIZTONSÁGI AJTÓDRA!

Ugrás az akciós ajánlatokra! Ugrás a prémium ajánlatokra!

vagy érdeklődj a fenti telefonszámok valamelyikén:
8:00-17:00 - +36 80 777 555 - 1-es gomb (ingyenesen hívható) vagy a +36 1 445 0696 számon

Kapcsolódó dokumentumok: 

Magyar közlöny 2020. november 25

Otthonfelújitás tájékoztató,

641/2020. (XII. 22.) Kormány rendelet

Tekints meg néhányat eddig készített biztonsági ajtóinkból!

Kérj most egy személyre szabott árajánlatot!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki, hogy felvehessük Veled a kapcsolatot!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki, hogy el tudjunk érni telefonon! pl. +36201234567
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a négyzetet pipáld be!

Mi vesszük fel Veled a kapcsolatot az űrlap kitöltése után:

Biztonsági ajtóinkkal kapcsolatos kérdések esetén hívd ingyenes hívható telefonszámunkat: +36 80 777 555 (1-es gomb) vagy központi telefonszámunkat: +36 1 445 0696 (1-es gomb).

Employee

Csesznyik Mónika

Értékesítő

Employee

Hamvas Balázs

Helyszíni felmérő

Employee

Rés Csongor

Telefonos felvilágosítás

Debreceni bemutatótermünk munkatársait keresd ingyenesen hívható telefonszámunkon +36 80 777 555 (2-es gomb) vagy központi telefonszámunkon: +36 1 445 0696 (2-es gomb)!

Employee

Csegezi Zsófia

Értékesítő

Siófoki bemutatótermünk munkatársait keresd a +36 20 478 2900-ás telefonszámunkon!

Employee

Sebők Dóra

Értékesítő

Employee

Altorjai Richárd

Regionális vezető

Employee

Antusek Adrienn

Értékesítő

Gyakran Ismételt Kérdések

Forrás: Magyar Államkincstár

Csak házasok igényelhetik a támogatást?

NEM csak házasok igényelhetik. A gyermeket nevelő vagy váró (12. hetet betöltött magzat) egyedülálló szülők és házastársak vagy élettársak egyaránt igényelhetik.

A 2020-ban vásárolt anyagok számláit elfogadják?

Például a kivitelezés csak 2021. januárban kezdődik, de ehhez már előre meg vannak vásárolva a szükséges anyagok számlával. A munkadíjról kiállított számlák már 2021. éviek lesznek.

NEM, a 2020. évben megvásárolt építőanyagokról kiállított számlák a támogatás igénylésekor nem számolhatók el.

Egy vagy több kivitelezővel 2021. január 1-jén vagy azt követően kötött vállalkozói szerződés alapján, valamint, 2021. január 1-jén vagy azt követően kiállított és teljesített számlák alapján nyújtható be a támogatási kérelem.

Beadható-e a támogatás csak anyagköltségről (mivel a munkálatokat el tudjuk végezni szakképesítésünknek köszönhetően)?

A támogatás összegében 50-50%-ban szerepelhet az anyagköltség és munkadíj (vállalkozói díj). Az anyag+munkadíjról szóló számlákat összesítetten úgy kell beadni, hogy a támogatás összegében a két költségtípus azonos arányban szerepelhessen. Ez a feltétel nem az egyes számlákra vonatkozik, hanem az összköltségen belül a támogatással érintett részre.

Miként kell értelmezni az 50-50% (anyag-munkadíj)?

A támogatás összegében 50-50%-ban szerepelhet az anyagköltség és munkadíj (vállalkozói díj). Az anyag+munkadíjról szóló számlákat összesítetten úgy kell beadni, hogy a támogatás összegében a két költségtípus azonos arányban szerepelhessen. Ez a feltétel nem az egyes számlákra vonatkozik, hanem az összköltségen belül a támogatással érintett részre.

Mennyi a támogatás összege, azt hogyan számolják?

A támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 millió forint. A támogatás összegében az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50%-os arányban szerepelhet.” Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy az összköltséget felezzük, maximum enni lehet a támogatás (legfeljebb 3.000.000 Ft). A támogatás összegét is felezni kell, mert a támogatás felének anyag költségnek kell lenni, a másik felének munkadíjnak. Ez azonban csak akkor működhet, ha van elegendő anyag illetve munkadíj számla. Ha valamelyik nem éri el a lehetséges támogatás felét, illetve a munkálatok teljes költségének legalább a negyedét, akkor nem jogosult, csak a kisebb tétel kétszeresére.

Minden esetben kell kivitelezői szerződés, vagy elég, ha a vállalkozó számláját benyújtjuk?

IGEN, a vállalkozói szerződést minden esetben csatolni kell a kérelemhez.

A munkadíjról milyen számla fogadható el?

A vállalkozó által kiállított olyan számla fogadható el, amelyről a vállalkozó az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 10. számú melléklet 1. pontja szerinti adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítette (nyugta nem, csak számla fogadható el). A Rendelet csak az 5 %-os áfát tartalmazó számlát zárja ki. A 0%-os és 27%-os általános forgalmi adó mértékkel kiállított számla figyelembe vehető. A felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatokat végző vállalkozó által kiállított számla csak akkor fogadható el, ha a vállalkozó sem az igénylőnek vagy együttes igénylés esetén egyik igénylőnek sem közeli hozzátartozója vagy élettársa, vagy a felújítást végző gazdálkodó szervezetnek nem tagja, illetve nem munkavállalója és nem vezető tisztségviselője sem az igénylő/igénylők, sem az igénylő/igénylők közeli hozzátartozója. Tehát a felújítási kivitelezést végző vállalkozásban például nem lehet tulajdonos vagy alkalmazott az igénylő így saját magának nem számlázhat.

Történhet-e több ütemben a felújítás? Vagyis van egy számla, ami 2021. februárban lett kiállítva, de az év hátralévő részében további felújítást szeretnénk végezni. Meddig nyújthatók be a számlák?

IGEN, a lakás teljes felújításának befejezését – nem az egyes munkálatok befejezését – követően kell a kérelmet az utolsó számla kifizetését követő 60 napon belül benyújtani. A felújítás időtartamát és a munkálatok számát a jogszabály nem korlátozza. Több kivitelezővel is köthető szerződés.

Beadható-e kérelem, ha az igénylőnek falusi CSOK támogatása van folyamatban?

IGEN, de azonos számlák nem számolhatók el mindkét támogatás terhére.

Mit jelent a közeli hozzátartozó (kitől nem fogadható el munkadíjra számla)?

A házastárs, a bejegyzett élettárs, az egyeneságbeli rokon (lemenők: gyermek, unoka, …; felmenők: szülő, nagyszülő…), az örökbefogadott, a mostoha- és nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér.